Paardentrailer reparatie

Bij Oude Egbrink Aanhangwagens in Rossum kunt u terecht voor reparatie en onderhoud van paardentrailers. Met meer dan 25 jaar werkervaring gaan wij geen reparatie uit de weg en zorgen wij voor een zo ruim mogelijke levensduur van uw paardentrailer. Het regelmatig onderhouden van uw paardentrailer voorkomt ook onaangename verrassingen, zoals defecten tijdens uw reis met uw paard. Het laatste wat u natuurlijk wilt, is een defecte paardentrailer wanneer u onderweg bent. Daarom is het belangrijk om uw paardentrailer regelmatig te onderhouden.

Reparatie inplannen?

In Twente bint wie onwies snel. Na uw aanvraag ontvangt u dezelfde werkdag nog een reactie van ons!

Snelle
reparaties

Persoonlijk
contact

Hoogwaardige kwaliteit

25 jaar
ervaring

1000+
reparaties

Reparatie paardentrailer

Het uitstellen van onderhoud en reparaties aan uw paardentrailer is geen verstandige keuze. Goed onderhoud is essentieel voor het verlengen van de levensduur van uw paardentrailer en draagt bij aan de verkeersveiligheid. Bovendien voorkomt regelmatig onderhoud onaangename verrassingen tijdens uw reizen met uw paard. Daarom is het belangrijk om uw paardentrailer regelmatig te onderhouden. Bij Oude Egbrink Aanhangwagens kunt u terecht voor reparaties of het plegen van onderhoud aan uw paardentrailer.

Werking van een paardentrailer as

De assen van een paardentrailer zijn voor een groot deel bepalend voor de wegligging en om die reden ook de veiligheid van uw paardentrailer. Vroeger zaten er vaak bladveren onder, maar vandaag de dag zijn vrijwel alle paardentrailers voorzien van torsieassen. Een torsieas is een enorme verbetering qua rijgedrag en comfort ten opzichte van bladvering. Daarnaast is het simpele en efficiënte concept van de torsieas een garantie voor een lange levensduur en lage onderhoudskosten.

De torsie as van uw paardentrailer kan echter ook defect raken of simpelweg aan vervanging toe zijn. Bij Oude Egbrink zijn wij gespecialiseerd in het repareren en vervangen van torsie assen voor paardentrailers. Heeft u het idee dat uw paardentrailer doorzakt en niet meer goed op de weg ligt? Neem dan contact  met ons op voor het maken van een afspraak.

Paardentrailer onderhoud

Uw paardentrailer controleren wij altijd grondig op verschillende punten, hierbij moet u denken aan:

  • Aanwezigheid en het gebruik van de breekkabel 
  • Aanwezigheid en het gebruik van de hulpkoppeling
  • Assen en chassis
  • Staat van de banden
  • Versleten lagers
  • Controleren van de remmen
  • Controleren van de verlichting


Indien nodig worden onderdelen gesmeerd en gereinigd en eventuele extra reparaties worden pas uitgevoerd na overleg met u als klant. Samen zorgen we ervoor dat uw paardentrailer weer in uitstekende en veilige staat verkeert zodat u met een goed gevoel de weg op kan.

Onderhoudsadvies

We raden aan om uw paardentrailer jaarlijks of om de twee jaar, afhankelijk van het gebruik, een onderhoudsbeurt te geven. Regelmatig onderhoud voorkomt dat u met een onveilige paardentrailer de weg op gaat waarbij u kunt denken aan slecht werkende verlichting of remmen. Voor het inplannen van een onderhoudsbeurt kunt u eenvoudig contact opnemen via de website of door direct met ons te bellen.