Schamel aanhanger reparatie

Er komt een nieuw hoofdstuk aan voor schamelaanhangers! De mechanische remsystemen worden niet meer geïnstalleerd bij nieuwe schamelaanhangers, dit zullen allemaal elektronische remsystemen worden. In de praktijk ervaren rijders dat de elektronische remsystemen nog niet geheel vlekkeloos werken. Hierdoor worden de traditionele schamelaanhangers met mechanische remmen steeds gewilder. 

Door de nieuwe ontwikkeling van elektronische remsystemen is er een grote vraag ontstaan naar het reviseren van traditionele schamelaanhangers. Zo hebben wij alleen de afgelopen periode al tientallen schamelaanhangers gereviseerd. 

 
 

Reparatie inplannen?

In Twente bint wie onwies snel. Na uw aanvraag ontvangt u dezelfde werkdag nog een reactie van ons!

Snelle
reparaties

Persoonlijk
contact

Hoogwaardige kwaliteit

25 jaar
ervaring

1000+
reparaties

Schamel aanhangers revisie programma

Bij Oude Egbrink Aanhangwagens hebben we een speciaal revisieprogramma voor schamelaanhangers. Dit programma bevat een aantal kernpunten welke volledig terug worden gebracht naar de basis, waar we vervolgens het opbouwen naar nieuwstaat. 

Tijdens zo’n revisie nemen wij ook de klantwens mee. Denk hierbij aan verbreding van de schamelaanhanger, installatie van LED verlichting of fabricage van nieuwe bevestigingspunten. Het onderstel, de draaikrans en de torsie assen worden onder handen genomen om te verzekeren dat deze weer een periode meegaan. Zeker de voorste torsie as op de draaikrans vraagt om aandacht aangezien deze vaak meer gewicht draagt dan de achterste torsie as(sen). 

Schamelwagen remmerij onderhoud

Een belangrijk onderdeel dat wordt gereviseerd is de mechanische remmerij. Dit krijgt bij schamelaanhangers vaak veel te voorduren, dus een revisie is vaak geen overbodige luxe. De mechanische remmerij wordt ook gemoderniseerd. Denk hierbij aan de laatste oploopremmen en remkabels. 

Ook geen onbelangrijk onderdeel om niet te vergeten is de restwaarde. Gezien de stijgende vraag naar traditionele schamelaanhangers welke in goede staat verkeren zijn de restwaarden flink gestegen. Vaak is de investering van een revisie kleiner dan de meerwaarde die daarmee gecreëerd wordt. 

Schamel aanhangwagen onderhoud

Schamelaanhangwagen onderhoud kan ook iets zijn dat simpel gezegd de levensduur en de restwaarde positief kan beïnvloeden. Onderhoud aan schamelaanhangers is iets dat uitgebreider is dan regulier onderhoud. Schamelaanhangers beschikken namelijk over bijvoorbeeld een draaikrans en in sommige gevallen een meesturende achteras. Los van het feit dat die twee onderdelen specifiek onderhoud nodig hebben, heeft de complexere remmerij specifiek onderhoud nodig. 

Benieuwd naar onze onderhoud programma’s voor schamelaanhangwagens? Neem gerust vrijblijvend contact op.