Losse torsie as kopen

Wanneer de torsie as niet meer te repareren is kunnen wij ook de mogelijkheid aanbieden om de torsie as in zijn geheel te repareren. Daarnaast is het mogelijk om een losse torsie as bij ons af te nemen.

Wanneer u zelf in staat bent om de torsie as te vervangen dan kunt u ook een losse torsie as kopen bij ons. Er zijn dan een aantal zaken waarnaar u moet kijken om de juiste losse torsie as te kopen.

Belangrijk is dat u de bevestigingspunten van de as goed moet controleren voordat de nieuwe torsie as bevestigd wordt. Aanhangwagen assen verschillen in maten, dus de verschillende maten moeten kloppen.

Reparatie inplannen?

In Twente bint wie onwies snel. Na uw aanvraag ontvangt u dezelfde werkdag nog een reactie van ons!

Snelle
reparaties

Persoonlijk
contact

Hoogwaardige kwaliteit

25 jaar
ervaring

1000+
reparaties

Pad en flensmaat torsie as

Hoe kies ik de juiste losse torsie-as?

Om te achterhalen welke torsie as u voor uw aanhanger of ander soort trailer nodig heeft zijn een aantal zaken belangrijk; namelijk de padmaat, de flensmaat en de spoorbreedte van de torsie-as. 

De padmaat is de afstand tussen de beide paden tussen de aanhangwagen. Deze dient te worden gemeten vanaf het hart van de bouten. De flensmaat dient te worden gemeten van flens tot flens van de aanhangwagen. Deze wordt gemeten vanaf het platte deel van de remtrommel (waar de velg tegenaan komt). In de linker illustratie staat dit weergegeven. 

Het is van belang deze maten nauwkeurig op te meten alvorens u een torsie as bij ons besteld. Heeft u hulp nodig met het opmeten van de aanhangwagen of wilt u weten welke aanhanger as u nodig heeft? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij zullen u verder helpen.

Geremde en ongeremde torsie assen

Waar u aan moet denken wanneer u zelf een geremde torsie monteert is de afstelling van de remmerij. Als de geremde torsie as wordt vervangen is het verstandig om ook de remkabels en de oplooprem te vervangen. Deze dienen allemaal op elkaar afgesteld te worden. Het vergt enige kennis om deze af te stellen, mocht u remmerij vakkundig afgesteld willen hebben dan staan wij voor u klaar. Wij verzorgen verschillende soorten aanhanger reparaties en aanhanger onderhoud

Hoe duur zijn losse torsie assen?

Wat de prijs is van een losse torsie as is een vraag die we vaak krijgen. De prijzen van torsie assen zijn erg verschillend. Dit komt omdat er vele merken, maten en uitvoeringen van torsie assen zijn. 

Indien het repareren van uw torsie as niet in rendabel is door bijvoorbeeld de prijs van de reparatie of de staat van de oude as dan is verstandig om de volledige as te vernieuwen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een prijsopgave van een nieuwe torsie as. 

Onze merken torsie assen

Bij Oude Egbrink Aanhangwagens maken wij enkel gebruik van de beste merken torsie assen. Met de merken Schlegl, Alko en Knott dekken wij ongeveer 80% van de in Europa gebruikte aanhangwagen assen.

De torsie assen van het merk Alko wijken in ontwerp iets af van andere merken torsie assen. Dit is een bewust keuze van het bedrijf, aangezien zij ervan overtuigt zijn dat het ontwerp een comfortabele rijervaring verzekerd. De Alko torsie assen hebben slechts 3 rubberen strengen, in tegenstelling tot de 4 rubberen strengen in de torsie assen van de concurrentie. Deze strengen zullen, wanneer de draagarm omhoog komt, niet enkel samenpersen maar ook licht rollen. Dit bevordert het rijcomfort. 

 

Losse torsie as kopen bij de torsie as specialist van Nederland:
Oude Egbrink Aanhangwagens

Ondanks het feit dat de torsie assen van Schlegl, Alko en Knott van hoogwaardige kwaliteit zijn, en tientallen jaren mee zouden kunnen gaan, kan het voorkomen dat de torsie as beschadig of slijt. Als een aanhanger as vervangen dient te worden, zijn er enkele zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. Allereerst is het van belang dat de padmaat en flensmaat nauwkeurig worden opgemeten. De remkabels dienen altijd vervangen te worden, het vervangen van de oplooprem is optioneel. Wij hebben alle geremde torsie assen vanaf 1400 kg van het merk Schlegl vanaf padmaat 800 tot padmaat 1900. Daarnaast hebben wij Geremde assen vanaf 900kg tot en met 2500 kg draagvermogen 

Geremde en ongeremde torsie assen

Losse ongeremde torsie assen van 750kg tot 1000kg zijn ook uit voorraad leverbaar bij ons. Zowel in 4-gaats als in 5-gaats zijn de losse torsie assen leverbaar. Wij weten uit ervaring dat ongeremde torsie assen, onder bijvoorbeeld boottrailers, vaak op een maatwerk manier bevestigd dienen te worden. Deze fabricage voeren wij binnen eigen werkplaats vakkundig uit om bijvoorbeeld de boottrailer te voorzien van een nieuwe torsie as.

De padmaten van deze torsie assen kunnen verschillen, zelfs komt het voor dat het soms gaat over dubbele padmaten in verband met de bevestigingspunten op het frame van de aanhanger. Bijna al onze relaties komen langs om het vraagstuk te bespreken, zo kunnen wij, na het zien van de aanhanger, ook de juiste inschatting maken. Dit kan eventueel ook digitaal om een beeld te krijgen van de situatie. Dit is uiteraard kosteloos en hoort bij onze service!

Prijs aanvragen?

Benieuwd naar onze prijzen voor losse torsie assen ongeremd? Neem vrijblijvend contact op! Laat u ook adviseren of een 750kg as voldoende is of dat een upgrade naar een 1000kg ongeremde torsie as aangeraden wordt. Af fabriek komt het voor dat de torsie assen te ligt zijn voor de bestemde lading die in de praktijk wordt geladen op de aanhanger. Dit voorkomt overbodige slijtage op bewegende delen en de juiste torsie as maakt een groot verschil op het gebied van veiligheid.