Padmaat torsie assen

Is uw torsie as defect of aan vervanging toe maar weet u niet welk type torsie as of merk u momenteel heeft? Dan adviseren wij altijd om allereerst de padmaat en flensmaat op te meten. Zodra u dit hebt opgemeten kan u namelijk eenvoudig achterhalen welk type torsie as u nodig heeft. 

Het meten van de padmaat en flensmaat dient uiterst nauwkeurig uitgevoerd te worden. Heeft u hulp nodig bij het achterhalen van de padmaat van uw torsie as? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en we helpen u graag verder.

Afspraak maken?

In Twente bint wie onwies snel. Na uw aanvraag ontvangt u dezelfde werkdag nog een reactie van ons!

Snelle
reparaties

Persoonlijk
contact

Hoogwaardige kwaliteit

25 jaar
ervaring

1000+
reparaties

Wat is een padmaat

In gevallen van een defecte torsie as of wanneer een torsie as aan vervanging toe is wordt de padmaat belangrijk. De padmaat van een torsie as is namelijk belangrijk om op te meten zodat u zeker weten de juiste torsie as gaat bestellen die nodig is ter vervanging.

De padmaat meet u door de afstand tussen de beide paden op te meten tussen de aanhanger. De meting dient verricht te worden vanaf het hart van de bouten voor een zo zorgvuldige meting. 

Wat is een flensmaat

Zoals u in de bovenstaande afbeelding kan zien hebben we niet alleen te maken met een padmaat maar ook met een flensmaat. Het meten van de flensmaat is echter ook van belang, de flensmaat kan u meten door de breedte van flens tot flens op te meten.  U dient bij het meten van de fles de meting te verrichten vanaf het platte deel van de remtrommel, daar waar ook de velg tegen aan komt.

U kan op de bovenstaande afbeelding eenvoudig bekijken waar de meetpunten van de flens zitten. Ook voor het meten van de flensmaat is het van essentieel belangrijk om deze meting uiterst zorgvuldig uit te voeren. 

Wat is de spoorbreedte

De spoorbreedte van een aanhanger wordt onder andere bepaald door de breedte van de as die onder de aanhanger is gemonteerd. Een ander belangrijk aspect dat echter ook invloed heeft op de spoorbreedte zijn de velgen die onder de aanhanger zijn gemonteerd. De ET waarde van de velgen geeft namelijk aan hoever deze naar binnen of naar buiten staan. U kan de ET waarde altijd op de velg terug vinden. Wanneer u de spoorbreedte wilt meten is het van belang om dit te doen van hart tot hart van het loopvlak van de banden.

Montage bij Oude Egbrink Aanhangwagens in Rossum

Heeft u hulp nodig bij het meten van de padmaat of flensmaat van uw torsie as. Dan kan u natuurlijk ook eenvoudig de hulp van Oude Egbrink Aanhangwagens inschakelen. Wij zijn de vakspecialist op het gebied van torsie assen.

Neem eenvoudig telefonisch of per mail contact met ons op en we helpen u graag verder.