Boottrailer onderstellen

Een boot, iets dat gevoel van vrijheid geeft, toch? Echter heeft een boot niet alle vrijheid en komt er al snel een boottrailer aan te pas. Zonder een degelijke en betrouwbare boottrailer komt een boot bijvoorbeeld niet op een vakantiebestemming.

Uit ervaring zien wij vaak dat boottrailers veel achterstallig onderhoud bevatten, met name het onderstel en de torsie assen van een boottrailer.

Onderhoud inplannen?

In Twente bint wie onwies snel. Na uw aanvraag ontvangt u dezelfde werkdag nog een reactie van ons!

Snelle
reparaties

Persoonlijk
contact

Hoogwaardige kwaliteit

25 jaar
ervaring

1000+
reparaties

Boottrailer torsie assen

Typisch aan een boottrailer is dat deze tijdens de winterdagen stilstaan, de zomerdagen veel kilometers maken én in aanraking komen met zoet/zout water. Een combinatie van deze 3 onderdelen maakt dat een boottrailer relatief veel te voorduren krijgt. De torsie assen van een boottrailer bevatten in sommige gevallen af-fabriek een aantal punten die niet in lijn staan met degelijkheid. Zo zien wij vaak dat de torsie assen vol water kunnen lopen. Ook de torsie as einden bevatten vaak geen waterdichte lagers. 

Herkent u het? Wanneer u de boot met boottrailer uit de stalling haalt en er een wiel vastzit? Dit komt door al het roest van zoet/zout water dat binnen in de torsie as einden zit. 

Boottrailer onderhoud

Een gevolg kan zijn dat een wiellager onderweg richting de vakantiebestemming kan vastslaan. Wanneer dit gebeurt, gebeurt dit met geweld en veel kracht dat kan zorgen voor een hoop narigheden op straat. 

Gelukkig zijn narigheden te voorkomen door preventieve controles uit te voeren. 

Wij controleren bijvoorbeeld op: 

  • Scheuren in het onderstel
  • Kabelbreuken
  • Functionaliteiten van de remmerij
  • Verrotte torsie as einden
  • Torsie rubbers
  • Algemene torsie as draagkracht
  • Verlichting

Boottrailer onderhoudsprogramma

Onderhoudsprogramma boottrailers Oude Egbrink Aanhangwagens. 

Bij boottrailer onderhoud kunt u denken aan het smeren van de oploopremmen en overige smeerpunten. Daarnaast lopen we de volledige verlichting na. De boottrailer verlichting is iets dat vanzelfsprekend in aanraking komt met water. Het kan dus zijn dat door een beknelling van een kabel in combinatie met water kortsluiting ontstaat.

Om er zeker van te zijn dat u niet onderweg komt te staan met verlichtingsproblemen is het dus verstandig om dit preventief na te lopen. Ook de lampen zelf hebben aandacht nodig. Door de temperatuurverschillen kan het zijn dat de rubberpakking gaat scheuren, hierdoor kan het water binnenlaten dat alle gevolgen van dien kan hebben