Torsie as reparatie

Middels een torsie as reparatie of torsie as revisie kan de as voor uw aanhangwagen worden gerepareerd, om zo te voorkomen dat de gehele aanhangwagen vervangen moet worden.

De as van een aanhangwagen wordt ook wel torsie as genoemd. Veel mensen denken dat, wanneer een torsie as krom of beschadigd is, dit het einde van zijn/haar aanhangwagen betekend. Niets is echter minder waar.

Bent u in het bezit van een aanhanger met een beschadigde torsie as? Neem dan contact met ons op met de Torsie as specialist van Nederland om de mogelijkheden te bespreken. Tevens kunt u bij ons een losse torsie as kopen indien u de as zelf wilt vervangen.

Reparatie inplannen?

In Twente bint wie onwies snel. Na uw aanvraag ontvangt u dezelfde werkdag nog een reactie van ons!

Snelle
reparaties

Persoonlijk
contact

Hoogwaardige kwaliteit

25 jaar
ervaring

1000+
reparaties

Werking van een torsie as

Er zijn veel verschillende manieren van wielophanging. De wijze van wielophanging van een aanhanger zijn voor een groot deel bepalend voor de wegligging (en dus ook de veiligheid) van uw aanhangwagen. Kenmerkend voor de torsie as zijn rubberen strengen die zorgen voor vering en demping. Deze rubberen strengen bevorderen de wegligging en veiligheid van uw aanhangwagen.

Torsie assen komen in vele verschillende gewichten, en bestaan er geremde torsie assen en een ongeremde torsie assen. Dit verschil zit in het laadvermogen van de aanhanger. Een aanhanger tot een gewichtsklasse van 750kg bruto mag ongeremd zijn, alles daarboven dient een geremde (en ook gekeurde) uitvoering te zijn.

Torsie as rubbers

Tegenwoordig zijn bijna alle aanhangwagens voorzien van een as met rubberveringen, dit noemt men torsie as rubbers. Zijn de rubbers van uw aanhanger as versleten? Dan is het mogelijk de torsie as rubbers te vervangen om zo te voorkomen dat de gehele as van de aanhanger vervangen dient te worden.

Door het vervangen van de rubberveringen van uw aanhangwagen wordt niet alleen de levensduur van zowel de as als de aanhanger langer, het rijden met de aanhanger wordt ook nog eens comfortabeler.  

Waar u bij de meeste bedrijven slechts aanhanger onderdelen kunt kopen, of de volledige torsie as vervangen dient te worden, is het bij Oude Egbrink aanhangwagens mogelijk om de torsie as rubbers te vervangen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of een prijsindicatie te ontvangen.

Oplossing voor alle gewichtsklassen

Bij Oude Egbrink aanhangwagens kunnen wij binnen de volgende gewichtsklassen uw torsie as aanhanger repareren:

 • Torsie as 500 kg
 • Torsie as 750 kg
 • Torsie as 1000 kg
 • Torsie as 1250 kg
 • Torsie as 1350 kg
 • Torsie as 1800 kg
 • Torsie as 2500 kg


Tevens bent u bij Oude Egbrink aanhangwagens aan het juiste adres om uw torsie as aanhanger te laten controleren.

Torsie as op maat / inkorten

Heeft u een torsie as op maat nodig? Of heeft u een torsie as gekocht en blijkt deze te lang? Het inkorten van een torsie as vereist een vakkundige blik; als de torsie as op een foutieve manier wordt ingekort dan kan deze gaan knikken en is hij onbruikbaar. 

Is uw torsie as te hoog? Dan kan dit er voor zorgen dat de lading op uw aanhangwagen gaat slingeren of overhellen tijdens het rijden. U kunt dit te voorkomen door de torsie as van uw aanhanger te verlagen. Door de torsie as in te korten verlaagt u het zwaartepunt van de lading, waardoor het stabieler op de aanhangwagen staat.

Wilt u uw torsie as inkorten of verlagen? Of bent u op zoek naar een op maat gemaakte torsie as? Dan bent u bij Oude Egbrink aanhangwagens aan het juiste adres! Met meer dan 25 jaar ervaring in het repareren, inkorten of op maat maken van torsie assen is voor ons geen uitdaging te groot!

Hoe werkt een torsie as reparatie

Allereerst brengt u de beschadigde aanhangwagen langs bij ons in de werkplaats. Wij controleren altijd eerst de rubbers en zwemkarmen aangezien deze onderdelen het meest gevoelig zijn voor slijtage.

De beschadigde onderdelen van de aanhangwagen zullen wij met behulp van moderne technieken vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte, gebogen of doorgezakte torsie as door overbelading, versleten torsie rubbers of andere mankementen aan de aanhangwagen.

In de onderstaande video kunt u zien hoe een torsie as reparatie te werk gaat. Ook voor overige schade aan uw aanhangwagen en regulier aanhanger onderhoud bent u bij Egbrink aan het juiste adres. Denk aan schade aan uw remmen en remkabels, de bodemplaat of wielen en banden.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en om een prijsindicatie te ontvangen. 

Caravan torsie rubbers en caravan torsie assen

Torsie rubbers en torsie assen van zijn een belangrijk onderdeel van de caravan en moet ook tijdens het onderhoudsproces worden gecontroleerd. Alleen de torsie rubbers vervangen van de caravan is mogelijk wanneer de torsie as einden nog in goede staat zijn.

Door wanneer nodig de torsie assen of torsie rubbers onder een caravan te vervangen wordt het rijden comfortabeler en is de vering beter voor de opbouw van de caravan.

Door overbelasting en veroudering kan de as doorzakken, wat een grote invloed heeft op het ontstaan van scheuren in de plaat tot een volledig gescheurde wand.

De volgende merken torsie assen repareren wij dagelijks: 

 • Alko torsie assen        
 • Knott torsie assen
 • Bpw torsie assen
 • Schlegl torsie assen

 

Daarnaast zijn andere merken of op maat gemaakte torsie assen ook goed te repareren. 

Losse torsie as- Egbrink Aanhangers