Aanhanger reparaties

Aanhanger reparaties zijn van groot belang om de levensduur van uw aanhanger te verlengen. Heeft uw aanhanger achterstallig onderhoud? Dan is het goed mogelijk dat enkele aanhanger onderdelen aan reparatie of vervanging toe zijn. Denk bijvoorbeeld aan versleten banden of velgen, kapotte remmen en remkabels of een beschadigde torsie as

De reparatie van een aanhangwagen vereist een vakkundige blik. U kunt bij de specialisten van Oude Egbrink aanhangwagens terecht voor zowel aanhanger onderhoud als aanhanger reparaties. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of een prijsindicatie te ontvangen. 

Reparatie inplannen?

In Twente bint wie onwies snel. Na uw aanvraag ontvangt u dezelfde werkdag nog een reactie van ons!

Snelle
reparaties

Persoonlijk
contact

Hoogwaardige kwaliteit

25 jaar
ervaring

1000+
reparaties

Aanhanger reparaties voor banden

Zijn de banden van uw aanhanger aan vervanging toe? Veel mensen gaan ervan uit dat, als de aanhangwagen banden niet versleten zijn en er nog profiel op zit, de banden nog niet aan vervanging toe zijn. Dit is echter niet altijd het geval. Over het algemeen moet u minimaal iedere 6 jaar de aanhangwagen banden vervangen, ook wanneer deze weinig worden gebruikt. Na ongeveer 6 of 7 jaar zullen er droogtescheurtjes in de banden terecht komen, deze droogtescheurtjes gaan al snel ten koste van het laadvermogen en de veiligheid van de aanhanger. 

De leeftijd van de banden kunt u achterhalen aan de hand van de deDOT-codering op de band. Het belangrijkste onderdeel is overigens altijd nog de bandenspanning, deze dient regelmatig gecontroleerd te worden. Bij Oude Egbrink Aanhangwagens bent u aan het juiste adres om de banden van uw aanhanger te vervangen. Ook met hoge druk banden op uw aanhanger kunnen wij van dienst zijn. 

Aanhanger reparaties voor remmen

Een remsysteem van een geremde aanhangwagen is complex, er vele onderdelen welke mogelijk beschadigd kunnen raken en dus aan reparatie toe zijn. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van remtrommels, vervangen van remschoenen of de remvoering van uw aanhanger. Ook zijn beschadigde remkabels van een aanhanger een veelvoorkomend mankement.

Verder is het van belang dat u de remmen van uw aanhangwagen regelmatig af laat stellen. Dit is echter voor de meeste personen een erg technische klus. U ziet al dat het onderhouden van de remmen van uw aanhanger een vakkundige blik vereist. Bij Oude Egbrink aanhangwagens bent u aan het juiste adres voor;

  • De oplooprem van uw aanhanger repareren;
  • Het reviseren van remschoenen;
  • De remkabels van uw aanhangwagen vervangen;
  • De remvoering van uw aanhanger repareren;
  • De remtrommels vervangen.

Schokbrekers en schokdempers repareren

Zijn de schokdempers of schokbrekers van uw aanhangwagen versleten en aan vervanging toe? Dan heeft u dit waarschijnlijk tijdens het rijden wel gemerkt. Wanneer de schokdempers of schokbrekers van uw aanhanger versleten zijn gaat dit ten koste van het rijcomfort. Zowel de rijstabiliteit als de remstabiliteit van de aanhanger reduceert, dit is erg vervelend wanneer u lange afstanden aflegt met uw aanhanger of dagelijks met de aanhangwagen rijdt.

Door de vervanging van uw oude schokbrekers ervaart u meerdere voordelen. Mede door een verbeterde rijstabiliteit en remstabiliteit zal uw aanhangwagen vele malen comfortabeler aanvoelen. Voor aanhangwagens bestaan hydraulische uitvoeringen en uitvoeringen met een veer.
Bij Oude Egbrink aanhangwagens bent u aan het juiste adres voor de vervanging van zowel gewone schokbrekers als hydraulische schokdempers onder uw aanhanger.

Overige aanhanger reparaties

Heeft u schade aan uw aanhangwagen? Bij Oude Egbrink Aanhangwagens hebben wij 25 jaar ervaring in de reparatie van al aanhangwagen mankementen. Wij helpen u graag verder met veelvoorkomende problemen zoals een kapotte wielnaaf of versleten (waterdichte) lagers aan uw aanhanger. Tevens diverse koppelingen zoals een anti slinger koppeling of gestabiliseerde koppeling kunnen wij repareren of monteren aan uw aanhangwagen. Ook voor de ‘simpele’ aanhanger reparaties bent u bij Oude Egbrink aan het juiste adres. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe bodemplaat voor uw aanhanger, de vervanging van aluminium profielen op uw aanhanger of een nieuw kopschot op uw aanhanger. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een prijsindicatie te ontvangen.