Caravan onderstellen

Het preventief controleren van caravan torsie assen is een aanrader in veel gevallen. Wanneer u van plan bent om tijdens het zomerseizoen intensief gebruik te gaan maken van uw caravan is het na laten kijken van het onderstel, waaronder de torsie assen, iets dat veel narigheid onderweg kan voorkomen.

Caravans staan vaak het winterseizoen in een stalling. Deze periode van stilstaan heeft daadwerkelijk invloed op de torsie assen. Na een seizoen van stilstaan wil je erop vertrouwen dat de caravan duizenden kilometers betrouwbaar achter de auto loopt, maar dit is niet vanzelfsprekend.

Onderhoud inplannen?

In Twente bint wie onwies snel. Na uw aanvraag ontvangt u dezelfde werkdag nog een reactie van ons!

Snelle
reparaties

Persoonlijk
contact

Hoogwaardige kwaliteit

25 jaar
ervaring

1000+
reparaties

Caravan torsie assen of camper torsieassen

Caravans die op leeftijd zijn hebben vaak gebreken in de torsie assen. Vaak zakken de torsie assen door de torsie rubbers. Wanneer dit het geval is dienen de torsie rubbers vervangen te worden zodat de caravan weer hoog op de poten staat.

Zichtbaar teken van attentie is dat de caravan (makkelijk) doorzakt wanneer deze beladen is of dat de caravan in het algemeen al relatief laag staat in vergelijking tot voorgaande jaren. 

Leeftijd, veel stilstaan en grote tempratuur verschillen tussen een koude winterstalling en warme vakantiebestemmingen maken preventieve controles waardevol. Zo kan er tijdens een controle naar voren komen dat er nieuwe torsie rubbers nodig zijn of dat een torsie as eind een scheur bevat. Dit zijn geen zaken waar men onderweg achter wil komen. 

Oude Egbrink aanhangwagens is al jarenlang specialist op het gebied van caravan torsie assen. Of het nu gaat om een caravan torsie as reparatie of het geheel vervangen van de torsie as. Uw caravan is bij ons in deskundige en vertrouwde handen.

Stabilisatorkoppeling caravan

De stabilisatorkoppeling zit altijd vast aan de oplooprem. Deze koppeling zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een betere stabilisatie van de caravan achter uw auto. Dit maakt het rijden niet alleen comfortabeler maar ook nog eens veiliger. De stabilisatie koppeling zorgt voor meer frictie op de kogel zodat het draaien van de koppeling op de kogel stroever gaat. Hierdoor ontstaat meer stabiliteit wat het slingeren van de caravan tegen gaat. 

Na verloop van tijd kan er echter ook slijtage ontstaan en dient de stabilisatie koppeling van uw caravan vervangen te worden.

Caravan onderhoud

Investeren in preventieve controles is investeren in veiligheid. 

Caravan onderhoud bevat meerdere onderdelen. Het onderhoud van een caravan kan worden opgedeeld in het onderhoud van het onderstel van de caravan en onderhoud van de opbouw. Binnen Oude Egbrink Aanhangwagens hebben wij dan ook een onderhoudsprogramma voor caravan onderstellen. Wij controleren onder andere de verlichting en stekkers, de gehele remmerij van oplooprem tot de remtrommels en de staat van de torsie as einden en torsie rubbers. 

Bij Oude Egbrink Aanhangwagens adviseren wij om ieder jaar caravan onderhoud uit te laten voeren. Zo voorkomt u de kans op pech onderweg en zal u met een goed en veilig gevoel afreizen naar uw bestemming.

Tempo 100 keuring

Wilt u een Tempo 100 keuring aanvragen zodat u, in Duitsland, met uw caravan 100 kilometer per uur mag rijden in plaats van 80 kilometer per uur? Bij Oude Egbrink Aanhangwagens kunt u terecht voor het klaarmaken van deze keuring. Wij controleren uw caravan of deze aan alle voorwaarden voldoet zodat u zeker weet dat u in aanmerking komt voor de tempo-100 ontheffing.

Of u nu in het bezit bent van een caravan of juist een tweedehands caravan wilt gaan kopen. In beide gevallen is het controleren van het onderstel erg belangrijk. Een doorgezakte caravan kunt u herkennen wanneer deze in verhouding laag staat en wanneer de wielen zichtbaar scheef staan.

Hoort u piepende of krakende geluiden wanneer u met uw caravan door de bochten rijdt? Wees dan gerust en houd er rekening mee dat dit juist zo hoort te zijn en dit niet betekent dat er sprake is van een defect.

Wij adviseren om uw caravan minstens eens per jaar te laten controleren. Gaat u vaker op reis met uw caravan en maakt u relatief veel kilometers? Dan adviseren wij altijd een jaarlijkse inspectie.